Bob Marley: One Love (2024)

Bob Marley: One Love (2024)

Bob Marley: One Love (2024) online subtitrat – Filmul începe cu un tânăr Robert Nesta Marley (Nolan Collignon) alăturându-se mamei sale într-un autobuz, călătorind de la o casă la alta. Apoi, apare un text explicativ despre cum Bob Marley este cunoscut și astăzi ca fiind cel mai mare star al Jamaicai. El a crescut din origini modeste într-un moment de violență în Jamaica din anii ’70, după câștigarea independenței națiunii de Marea Britanie.

Bob (Kingsley Ben-Adir), deja bine aflat în cariera sa, participă la o conferință de presă după ce anunță că intenționează să organizeze un concert pentru pace, „Smile Jamaica”, pentru a uni națiunea în fața discuțiilor politice. Unii critici se tem că Bob dă impresia că ia o parte.

Kingston, 1976 – Bob joacă fotbal cu prietenii și fiii săi când huligani încep să tragă cu armele în stradă. Bob își protejează fiii și îi duce departe, spunându-le să nu-și facă griji despre ce s-a întâmplat (aici începe să compună „Three Little Birds”). Se întorc acasă, unde Bob vorbește cu soția sa, Rita (Lashana Lynch), în timp ce amenințarea constantă a violenței din jurul familiei îl pune pe ea în alertă.

Mai târziu, Bob merge să repete „I Shot The Sheriff” cu grupul său, The Wailers. Rita iese o clipă și vede doi bărbați cu arme de foc fugind spre casă, în timp ce al treilea își îndreaptă arma spre capul ei. Cei doi bărbați intră în casă și trag în Bob și prietenul său Don Taylor (Anthony Welsh), în timp ce Rita a fost și ea împușcată. Cu toate că este rănit, Bob se ridică în picioare și îi duce pe Don și Rita la spital. Bob stă lângă patul Ritei în timp ce ea zace inconștientă. El își amintește de vremea când erau adolescenți (jucându-i pe Quan-Dajai Henrique și Nia Ashi) și când Bob începea să o curteze pe Rita.

După recuperarea lor, Bob își propune să continue cu concertul. Toți cei apropiați lui îl consideră o idee proastă pentru siguranța sa și a familiei sale, dar el insistă să facă asta. În noaptea spectacolului, Bob merge și cântă, dar are o halucinație scurtă în care îl vede pe atacatorul care l-a împușcat în mulțime. Apoi oprește spectacolul și își arată rănile publicului înainte de a ieși de pe scenă. Rita încearcă să-l consoleze, iar Bob spune că are nevoie de timp pentru el însuși.

Trei luni mai târziu, Bob călătorește la Londra cu câțiva prieteni. Acolo, ei sunt arestați pentru posesie de cannabis. În închisoare, Bob își amintește cum Rita l-a adus prima dată în mișcarea Rastafari. Se gândește, de asemenea, la momentul când tatăl său l-a abandonat pe el și pe mama lui când era copil, și a refuzat să îl recunoască pe Bob ca fiul său.

Mai târziu, Bob discută cu producătorul său Chris Blackwell (James Norton) despre idei pentru un nou album. Rita se alătură lui în Londra, în timp ce Bob și Wailers încearcă să găsească un nou sunet. Bob ascultă coloana sonoră a filmului „Exodus” și începe să compună propria sa piesă cu același nume. Cu ajutorul publicistului Howard Bloom (Michael Gandolfini), grupul lansează următorul album, „Exodus”, care devine un succes de vânzări la nivel mondial.

După succesul albumului, Bob pleacă într-un turneu în Europa în 1977. Cu toate că se bucură de mai mult succes și popularitate, Bob este surprins având o aventură cu o femeie, Cindy Breakspeare (Umi Myers). În timpul unui meci de fotbal, Bob este văzut clătinându-se după o accidentare, dar trece cu vederea.

Chris îl invită pe Bob și companie la un eveniment. În timp ce se află acolo, Bob devine gelos când o vede pe Rita vorbind cu alt bărbat. Când iese afară să o confrunte, ea îl lovește în schimb cu cunoștința propriilor lui aventuri și a copiilor pe care i-a avut în urma acestora. Rita îl lovește pe Bob și îi spune să fie atent la Don, deoarece acesta face afaceri dubioase în spatele lui Bob.

După un alt spectacol, Bob se confruntă cu Don în culise după ceea ce i-a spus Rita. Începe să-l atace fizic pe Don înainte ca colegii săi și Rita să-l desprindă de el.

Nu mult timp după aceea, Bob merge la un medic, după ce Rita și Chris își exprimă îngrijorările în legătură cu o pată neagră de pe degetul de la piciorul lui Bob, unde s-a rănit în timpul meciului de fotbal. Medicul îl informează pe Bob că are melanom și, deși i s-a recomandat să-și scoată degetul pentru a opri răspândirea cancerului, Bob refuză și rămâne într-o stare de disperare. Vorbește cu Rita, care îi oferă un mic discurs și îl inspiră să se întoarcă acasă, în Jamaica.

1978 – Bob se întoarce în Jamaica, cu o mulțime mare adunată în jurul lui când avionul aterizează. Bob vizitează vechea sa casă, acum goală. Același atacator care l-a împușcat intră în casă, cerându-i lui Bob iertare. Bob spune că nu păstrează nicio ură în inima sa. Mai târziu, Bob stă lângă Rita și fiii lor în jurul unui foc de tabără în timp ce compune „Redemption Song”. Rita spune că Bob este pregătit să cânte din nou.

Bob și Wailers se pregătesc mai târziu pentru un mare spectacol în Jamaica. Apoi se ridică pentru a cânta „One Love”.

Textul de încheiere menționează că Bob Marley a murit pe 11 mai 1981 din cauza cancerului. Cu toate acestea, sunt prezentate imagini de la concertul său „One Love”, unde a adus împreună liderii partidelor politice opuse ca simbol al unității. Se menționează și că revista Time a numit „Exodus” unul dintre cele mai mari albume din toate timpurile.

Bob Marley: One Love (2024) Film Online

blank