The Zone of Interest (2023)

The Zone of Interest (2023)

The Zone of Interest (2023) online subtitrat – În 1943, Rudolf Höss, comandantul lagărului de concentrare Auschwitz, trăiește alături de soția sa Hedwig și cei cinci copii într-o casă idilică lângă lagăr. Höss își duce copiii să înoate și să pescuiască, iar Hedwig își petrece timpul având grijă de grădină. Servitorii se ocupă de treburile casnice, iar bunurile prizonierilor sunt date familiei.

Dincolo de zidul grădinii, se aud împușcături, strigăte și sunete de trenuri și furnale. Höss aprobă proiectul unui nou crematoriu, care va deveni curând operațional. Observă rămășițe umane în râu, își scoate copiii din apă și trimite o notă personalului lagărului, mustrându-i pentru neglijența lor. Se sugerează că el are relații sexuale cu prizonieri în biroul său.

Între timp, o fată poloneză care locuiește în apropiere fuge în fiecare noapte, ascunzând mâncare la locurile de muncă ale prizonierilor, pentru ca aceștia să o găsească și să mănânce. Höss primește vestea că este promovat la funcția de inspector adjunct al tuturor lagărelor de concentrare și trebuie să se mute la Oranienburg, lângă Berlin. Se opune fără succes și ține vestea ascunsă de la Hedwig timp de câteva zile.

Hedwig, profund atașată de casa lor, îl roagă să o convingă pe superiorii săi să o lase pe ea și pe copii să rămână. Cererea este aprobată și Höss se mută. Mama lui Hedwig vine în vizită, dar este șocată de flăcările crematoriului noaptea și pleacă, lăsând în urmă o notă pe care Hedwig o arde după ce o citește.

După câteva luni de când ajunge la Berlin, în recunoașterea muncii sale, Höss primește sarcina de a conduce o operație numită după el, care va transporta 700.000 de evrei maghiari la Auschwitz pentru a fi uciși. Acest lucru îi permite să se mute din nou la Auschwitz și să se reunească cu familia sa. Participă fără expresie la o petrecere care sărbătorește operațiunea și își mărturisește Hedwig, la telefon, că timpul petrecut acolo l-a gândit la cea mai eficientă modalitate de a gazifica camera.

Pe măsură ce Höss părăsește biroul său din Berlin, coborând scările, se oprește și vomită repetat, privind în întuneric. În prezent, un grup de întreținători curăță Muzeul de Stat Auschwitz-Birkenau. În 1943, Höss continuă să coboare scările.

The Zone of Interest (2023) Film Online

blank